Succes story: Koelen van afvalwater in voedingsbedrijf

In de zomer van 2016 werden wij gecontacteerd door één van onze klanten die actief is in de voedingssector. Deze had een probleem met gefilterd afvalwater van hun productieproces, dewelke een té hoge temperatuur had voor lozing in de riolering à 176 000L/u . De temperatuur van het afvalwater bedroeg op dat moment tussen 40 en 45°C terwijl de temperatuur van het te lozen water onder de 30°C moest blijven.

De klant zat verveeld met deze situatie omdat dit tot gedwongen stilstand van de productie kon leiden en de verwerkingskosten van het afvalwater enorme sommen met zich meebracht.  Wij zijn onmiddellijk aan de slag gegaan met de analyse van de situatie om een efficiënte, degelijke en snelle oplossing uit te werken.

Uiteindelijk hebben wij een oplossing vooropgesteld welke bestond uit waarbij een efficiënte freecooling in combinatie met een chiller welke een gezamenlijk koelvermogen van om en bij de 800kw gaf. 

De oplossing werd nog dezelfde dag van de aanvraag geleverd, geïnstalleerd en in dienst gesteld. Dank onze snelle snelle reactietijd kon de productie ononderbroken verder

Deze bovenstaande case is een mooi voorbeeld van onze snelle responstijden gekoppeld aan een doorgedreven expertise in ons vakgebied.