Luchtgekoelde ijswatermachine voor brouwerij

Begin 2015 kregen wij bij Delta Temp NV een aanvraag van een brouwerij in Vlaanderen voor het plaatsen van een nieuwe 400kW luchtgekoelde ijswatermachine voor het koelen van gisttanks.

Toevoeging van een glycolmengsel in de installatie was een noodzaak aangezien de koelmachine enerzijds buiten moest worden opgesteld en anderzijds het koelwater naar de toepassing tot een temperatuur van 1°C gekoeld moest worden. Omwille van veiligheidsredenen moest er een fysieke afscheiding voorzien worden tussen het glycolmengsel en het koelwater dat rechtstreeks de gisttanks koelt. Om dit te verwezenlijken hebben wij een warmtewisselaar geïnstalleerd waarbij in een primair circuit de chiller een glycolmengsel koelt tot 0°C. In een secundair circuit worden de verbruikers gevoed met zuiver op een temperatuur van 1°C, gekoeld via een warmtewisselaar. Bijkomend hebben wij de warmtewisselaar beschermd tegen het dichtvriezen via een temperatuur-gestuurde modulaire 2/3-wegklep. 

Deze installatie is reeds een jaar succesvol in gebruik is een toonbeeld van de bedrijfszekere en stabiele oplossingen dat Delta-Temp NV op de markt kan zetten.

Contacteer nu Delta-temp NV voor al uw koeltechnische vraagstukken en u zal, net als bovenstaande klant, onze meerwaarde voor uw onderneming zeer snel waarnemen en appreciëren.

Wil je meer weten over hoe wij soortgelijke casussen aanpakken? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief!