Koeling voor de industriële bakkerij

Flexibele koeloplossingen op maat van de bakker.

In de bakkerij- en patisseriewereld komt er tijdens het productieproces heel wat warmte vrij vanwege de industriële bakovens. De productieruimtes hebben dus een gigantische warmtelast, met hoogoplopende temperaturen tot gevolg. Een efficiënte en betrouwbare koelinstallatie en ventilatiesysteem is dan zeker geen overbodige luxe. We zetten de 3 belangrijkste redenen voor een optimale koeling op een rij:

  • Bewaren van grondstoffen: Niet alleen om de wettelijke regels te respecteren, maar ook om de kwaliteit van uw producten te vrijwaren is het van groot belang om de grondstoffen in optimale condities te bewaren.
  • Proceskoeling: Na het bakken wordt het brood op een gecontroleerde manier afgekoeld en bewaard. Hierdoor gaat de productiecapaciteit omhoog en wordt de kwaliteit van de afgewerkte producten gegarandeerd.
  • Comfortabel werkklimaat: Voor de werknemers is het veel aangenamer om in een gezonde en comfortabele omgeving te werken. Hierdoor stijgt de productiviteit en voelt de werknemer zich meer gerespecteerd.

Maar wat als de koelinstallatie plots in storing gaat? Of als er tijdens de warme zomermaanden te weinig koelvermogen is om tegen de hoge temperaturen op te boksen? Is er tijdelijk extra koeling nodig om productiepieken op te vangen of een bijkomende ruimte te koelen?

Koeling huren voor industriële bakkerij

Delta-Temp, uw back-up voor koeling

Daarom stellen we u kort Delta-Temp voor, gespecialiseerd in de verhuur van koeling op maat van elk bedrijf. Door hun sterke groei de afgelopen jaren heeft dit bedrijf sterk kunnen investeren in een uitgebreide en moderne vloot. Onder hun klanten tellen we heel wat industriële bakkerijen, patissiers en chocolatiers.

Hun vloot bestaat uit mobiele chillers met koelvermogens van 25kW tot maar liefst 1500kW, krachtige airhandlers, mobiele airco’s, rooftops en low-temp units. Daarnaast beschikken zij over allerlei randapparatuur en accessoires om een tijdelijke koelinstallatie volledig op maat te configureren. Dit stelt hen in staat om in zo goed als elke ruimte de temperatuur onder controle te houden en een aangenaam klimaat te implementeren.

De ervaren project managers komen ter plaatse om de situatie in te schatten en samen met u de beste oplossing te ontwerpen. Daarbij begeleiden ze u doorheen het gans project van A tot Z. Tenslotte werkt Delta-Temp met gecertificeerde koeltechniekers die instaan voor de installatie en opstart van het koelsysteem.

Is er binnen uw bedrijf een te hoge warmtelast? Zoekt u koeling voor het productieproces of wilt u een aangenaam werkklimaat creëren voor de werknemers? Contacteer dan Delta-Temp op het nummer 0800 25 25 6 of mail naar info@delta-temp.com.

Contacteer ons  0800 25 25 6