Opnieuw een succes-story van Delta-Temp!

Ons doel is om onze klanten steeds een flexibele en vakkundige oplossing te bieden. In deze case study geven we een woordje uitleg hoe we een trouwe klant helpen tijdens grondige aanpassingswerken aan zijn vaste koelinstallatie.

Onze klant in kwestie is een grote speler binnen de vleesverwerkende industrie. Tijdens ingrijpende werken aan zijn koelinstallatie wenst hij toch de continuïteit van het productieproces te garanderen. Normaal duren de werken 8 dagen, maar we houden er rekening mee dat dit door onvoorziene omstandigheden langer kan uitlopen. Samen met de klant zoeken onze experts naar de beste oplossing om hem hierbij te helpen.

Het resultaat: een volledig autonoom systeem bestaande uit 3 chillers van 400kW, aangedreven door een 500kVA generator met externe dieseltank. Omwille van de voedselveiligheid gebruikt onze klant Zitrec (een biologisch afbreekbaar koelingsmiddel), waardoor deze via een warmtewisselaar gescheiden moet blijven van ons koelingsmiddel. Met een krachtige pomp werd de Zitrec via 4 inch-slangen over het dak naar de verdampers gebracht. Dankzij deze opstelling kunnen we de optimale temperatuur van 1 à 2°C behouden, zowel in de productiehal als in de opslagruimte, en kon de productie zelf op volle toeren blijven draaien.

Lopen de werken aan de vaste koelinstallatie wat langer uit? Of wil de klant een testfase inlassen achteraf? Geen probleem: ons flexibel huursysteem geeft hem alle vrijheid en zekerheid.

Graag gedaan vanwege Delta-Temp!