400kW ijswatermachine voor bloedverwerkingsbedrijf

Op een zomerse ochtend werd Delta-Temp NV gecontacteerd door een West-Vlaams bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van dierlijk bloed.

Deze klant had een probleem met zijn koelinstallatie die werkt op ammoniak-koelgas. Omwille van het kritische karakter van het te koelen product, was op dat ogenblik een interventie met een tijdelijke koelunit dringend nodig.

Delta – Temp Nv is onmiddellijk naar de klant gegaan om ter plekke de situatie te evalueren en een mogelijke oplossing voor te stellen. Aangezien deze situaties voor onze firma dagelijkse kost zijn, hebben wij heel snel en accuraat een oplossing voor dit probleem kunnen aanreiken, namelijk een 400kW chiller unit. Het grote probleem bleek de contaminatie van het te koelen water met ammoniak. Ook hier hebben we zeer snel een oplossing kunnen aanbieden door gebruik te maken van een warmtewisselaar, die speciaal werd gebouwd voor deze toepassing.

Door onze snelle reactie, doorgedreven productkennis en ervaring heeft de klant nog dezelfde dag in de late namiddag kunnen opstarten, waardoor er nagenoeg geen productieverliezen en productie stilstanden optraden.

Deze klant was ons zeer dankbaar voor onze geleverde inspanningen en de geboekte resultaten. Deze installatie werd uiteindelijk 9 weken ingehuurd. Dit onderstreept nogmaals de meerwaarde dat Delta-Temp NV voor uw onderneming kan betekenen.