Opslagruimte voor groenten en fruit

Onlangs kregen we een aanvraag binnen van een groothandelaar in fruit en groenten nabij Bergen. Door een sterke groei in zijn activiteiten moest hij noodgedwongen zijn opslagruimte uitbreiden. Hij vroeg ons om een oplossing te vinden om zijn magazijn koel te houden op een temperatuur van ongeveer 6°C, en dit het hele jaar door!

Onze project leader ging ter plaatse om te berekenen hoeveel koelvermogen er precies nodig was om de hal van 4.000m³ te koelen. Deze ruimte werd gebruikt om transitproducten op te slaan, met een rolpoort die heel de tijd geopend is om de leveringen vlot te laten verlopen.

Er werd een chiller DT150, in combinatie met een luchtbehandelingskast AHU175 ingeschakeld om de klus te klaren. De AHU175 levert een luchtdebiet van 20.000m³/u, ruim voldoende om het magazijn tot 6°C af te koelen.

Naast de chiller en luchtbehandelingskast, voorzag Delta-Temp uiteraard ook alle benodigde accessoires zoals een buffertank, waterslangen en stroomkabels, om de tijdelijke koelinstallatie te vervolledigen. Zowel de levering als de installatie werden vlekkeloos door onze koeltechnici uitgevoerd.

De dag na de installatie ging onze project leader langs om zeker te zijn dat de installatie het gewenste resultaat opleverde. Zo hebben we alweer een tevreden klant die zich nu zorgeloos kan concentreren op zijn kernactiviteiten en de groei van zijn bedrijf!

Bent uzelf ook op zoek naar extra koeling? Aarzel niet om ons te contacteren op het gratis nummer 0800 25 25 6 of via info@delta-temp.com

Het Delta-Temp Team